HTML

Friss topikok

Az utolsó hét előtt

2011.05.22. 23:49 :: skanzenkurátor

Múzeumok majálisa, a múzeumok tavaszi ünnepe, szép tavaszi –vagy már szinte nyári- időben. Szombaton délelőtt a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület először adta át Az év kiállítása díjat, amit a Skanzen új tájegysége, az Észak-Magyarországi falu nyert el! Gratulálok kedves kollégáimnak: Batári Zsuzsinak és Román Árpinak, a tájegység néprajzos muzeológusának és építészének. Szép munka volt!

Az öröm és ünneplés azonban nem szakíthatott el a kiállítás előkészületeitől, hiszen az utolsó hétbe léptünk. A kivitelezők folyamatosan dolgoznak és alakítják át a Magtár belső terét. Elkészültek a leglátványosabb installációs elemek: a földszinten az egykori utazókat bemutató totemfalak, amelyek egyenként öt és fél méter magasak lesznek, a vasutas portrékat bemutató részen a fal installációs alapját jelentő, 938 1932-ben a MÁV-nál dolgozó mozdonyvezető arcképéből készült montázs is. De lassan elkészülnek a kiállítás alapját is jelentő vagonok ihlette installációs falak. Mindeközben a látványtervezővel és a grafikussal a szövegtablók utolsó simításait is elvégeztük, hiszen holnap a nyomdában már printelni fogják őket.

Pénteken a nyomda is megkezdte a katalógus nyomását, hogy a kiállítás megnyitón már a kezünkbe tarthassuk. Ígérem nagyon szép lesz!

Szombat délután nagy élményben volt részem. A „kiállítás hangja” felmondta a szöveg részleteket: Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze vállalta, hogy karakteres hangjával, sziporkázó humorával tegye még teljesebbé a kiállítás anyagát. De nemcsak a kiállításban találkozhatunk a jellegzetes hanggal, hanem a Skanzen Hírlap különszámában is olvasható lesz vele egy interjú.

Természetesen a kurátor mellett nagyon sokan dolgoznak még a kiállításon és az azt körülölelő programokon: a megnyitó ünnepségen, és a következő hétvégén megrendezésre kerülő Vasutas hétvégén. A múzeum honlapján több információ is olvasható lesz a  két nap programjairól.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://skanzenkurator.blog.hu/api/trackback/id/tr852925049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.06.02. 18:44:06

Lesz még vasutas hétvége?
Lenne rá lehetőség, hogy önkéntes alapon motoros hajtányokkal részt vegyünk ilyenen? (Akár kézihajtányt is tudunk vinni).

Hajtányaink a MÁV-nál használt hajtányok, leselejtezés után felújítottuk őket, bármilyen rendezvényre szívesen elvisszük őket.

Csak pár kép ilyenekről:
keptar.trainmodeller.hu/index.php/hajtany/uzem/P9220190
keptar.trainmodeller.hu/index.php/hajtany/uzem/P8190081
keptar.trainmodeller.hu/index.php/hajtany/uzem/P5020017

skanzenkurátor 2011.06.05. 18:47:00

Jelenleg nem tervezünk újabb vasutas hétvégét. A program lehetőségekről a Múzeum kreatív osztályvezetőjével- Kovács Zsuzsával- kellene egyeztetni.
süti beállítások módosítása