HTML

Friss topikok

A Villa Angela-i piac. Aranyos Sándor - Horváth Anita - Sári Zsolt

2016.12.12. 04:49 :: skanzenkurátor

A hétvégén kicsit könnyebb programunk volt, több helyi esemény részese lehettünk. Egy képes beszámoló következik. Szombat van, piac nap. Két évvel ezelőtt már írtam a piacról,amikor is néhány fotón meg is mutattam a villa angela-i termelői piacot. Akkor még a templomhoz közel, a város kellős közepén jöttek össze az árusok. Mára, egy önkormányzati beavatkozás után, már új helyen találjuk meg a piacot, amit a régi, mára már felszámolt vasút helyén kialakított parkban tartanak.

piac.jpg

Az őstermelői piac, Tokaj, Fotó: Sári Zsolt

Mindössze 8-10 árust találunk, többen is árusítanak házi készítésű kalácsokat, amit dulce de lechével, kakaóval, csokoládéval, túróval, mazsolával töltenek meg, a két utóbbit mi is megkóstoltuk. A tészta finom omlós, a túróval töltött finomság a hazai ízeket idézi. A palacsinták megtöltve és fóliába csomagolva sorakoznak az asztalon.

eladok.jpg

Fotó: Sári Zsolt
suti_arus.jpg
Fotó: Horváth Anita

Izgalmas ízű a tepertős kenyér, amit már két évvel ezelőtt is kóstoltunk, és ma is ugyanaz az asszony árusítt a piacon.

kenyer.jpg
Fotó: Sári Zsolt

Vannak még tehéntejből készült sajtok, friss tej. Ínycsiklandóan jól néznek ki a színes savanyúságok. Kapható házi kenyér, száraztészta és friss hús. Friss zöldséget csak egy helyen találunk, a legutolsó standon pedig konyhakerti növényeket kínálnak eladásra.

savanyusagok.jpg

Fotó: Horváth Anita

zoldseg.jpg

Fotó: Sári Zsolt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://skanzenkurator.blog.hu/api/trackback/id/tr7312041837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása